2013. június 29., szombat

Természetes kiválasztódás...

Amikor néhány héttel ezelőtt magunkhoz vettünk egy kiskutyát, sejtettük hogy a döntésnek lesznek előnyei és hátrányai is. A környezetünkben, az életünkben korábban kialakult egy működő rendszer, ami az új szereplővel gazdagabb lesz, másrészt viszont alighanem bonolultabb is. Nos, természetesen akadt gond a kutyával, most egy ilyenről, illetve egy lehetséges megoldásról fogok röviden beszámolni.

Korábban említettem a büdöske nevű virágot, amelyet azért ültettünk a fák tövébe és a a kert különböző pontjaira, hogy illatával távol tartsa a hangyákat, tetveket. Akkoriban próbálkoztunk a növény magról való szaporításával is, ez azonban tökéletes kudarcot vallot. Rendkívül lassan fejlődő, szánalmas kis palántákat kaptunk csupán. Egy idő után aztán arra lettünk figyelmesek, hogy a kiültetett bolti virágok sem növekednek normális ütemben... Nem volt nehéz kapcsolatba hozni az ügyet a kutyus minden megrágcsáló viselkedésével. Feltehetően ami elűzi a tetveket, az ebben az esetben magához vonzza a kutyát. Kellemetlen... A büdöskével való kísérletezést egyelőre fel is adtuk. Itt az egyik utolsó példány babok és káposzták között:


Akadt helyette viszont más. A virágmagok nem drágák, földdel és lelkesedéssel pedig el vagyunk látva, ezért általában több dologgal próbálkozunk egyszerre. A magról ültetett körömvirágok gyönyörűen fejlődnek, és még a jégverést is gond nélkül túlélték. Ez a faj - amellett, hogy szép és változatos gyógyhatásokkal bír - állítólag szintén alkalmas a kártevők távol tartására. A képen látható "csomagból" néhányat már szét is ültettünk ennek megfelelően.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése