2013. január 31., csütörtök

Kertészkedés januárban

Az első feljegyzett téma, a veteményeskert, az egyik legfontosabb és leghasznosabb mind közül, és egyben az egyik olyan, amiben már van némi  (1-2 éves) tapasztalatom. Ugyanakkor valószínűleg ezredszerre is ugyanolyan izgalmas és fárasztó lesz, mint először volt.

Tavaly február közepe-vége felé vetettem el a palántákat, így a kiültetés idején még csak csenevész kis szerencsétlenségek voltak. Most korábban próbálkozom. Két-két magot ültettem minden cserépbe, így épp kétszeres esélyem van a sikeres csíráztatásra. A második képen közelebb álló "cserepekben" különféle paradicsomok, a tálca távolabbi felében pedig különféle paprikák találhatók. Utóbbiakból valamivel kevesebb, mert ezeket - a paradicsommal ellentétben - tavaly nem sikerült kicsíráztatnom, és nem akarok túl nagy csalódással nekifogni az idei szezonnak.

Jelenleg elég kopárnak mutatkozik a virágföldből gyúrt talaj, de bízom benne, hogy rövidesen ez megváltozik. Ha valakinek az a benyomása, hogy a palánták ültetése koszos egy meló, nos, akkor jól sikerültek a képek. A kezemről két vízben mostam le a földet, de a tollam is megsínylette az ügyet, amivel a magoknak szúrtam lyukakat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése