2014. április 29., kedd

...és egy siker

Az előző évekből eltett paprikamagok életképtelensége elég nagy csalódást okozott számomra, annak ellenére, hogy a többi palánta fejlődésével jelen pillanatban nincs különösebb gond. Valószínűleg még a héten ki is fogjuk ültetni a növények egy részét a kertbe. Ezzel egy időben viszont akadt valami más, ami örömet okoz: a korai vetés, a hagyma és retek sikere.

Természetesen ez a "siker" is árnyalt, hiszen korántsem mindegyik retekmag hajtott ki, ugyanakkor épp eleget vetettem el ahhoz, hogy így is legalább egy-két hétig kerüljön belőle az asztalunkra. Másrészt őszintén szólva nincs sok tapasztalatom az ilyen korai vetéssel kapcsolatban, nem tudtam mit várjak tőlük. Most viszont elmondhatom például, hogy szerencsére a talajtakarás alól is szépen kihajtott minden és hogy a március közepén kilátástalannak tűnő ültetés egyáltalán nem volt tévesen időzítve. Nem az első eset, hogy a kertben belefutok a "kezdők szerencséjébe". Néhány szezon múlva aztán jöhetnek a váratlan csapdák ilyen téren is...

A felvételek kiadós esők után készültek, a fényképezés után néhány órával muszáj volt rászánni magunkat a gyomlálásra. Az ágyások közt látható vakondtúrásokban találtam kifordított hagymát is, de mivel ez az állat a gyümölcsfák számára igen hasznos, nem tervezek különösebb retorziót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése