2013. május 29., szerda

Bodzaecet

Teljesen tisztában vagyok vele, hogy az ezen az oldalon megjelenő tevékenységeket rengeteg másik portál és jóval szakavatottabb szerzők is tárgyalják (általában külön-külön), így útmutatásnak, ötletadásnak nem lesz gyakori forrása a blog. Arról azonban gondoskodik, hogy motivációt adjon a további munkáimhoz, az eredeti célom pedig ez volt. Azért említem meg most ezt újra, mert most pontosan egy olyan témát nyitottam, amiben járatlan kezdő vagyok. Nyilvánvaló, hogy az internet tele van zseniális receptekkel és hozzáértő megjegyzésekkel a sütéssel és főzéssel kapcsolatban, ezekkel nem tudok, de nem is akarok vitába szállni vagy akár versenyezni. Egyszerűen arról van szó, hogy az általam elviekben képviselt fenntartható életmódnak elidegeníthetetlen része ez is, és nem akarom elhanyagolni.

Elsőként egy egyszerű kis apróságról lesz szó, a bodzaecetről. A bodzaszörp még ázik a hordójában, az abból kimaradt virágokat azonban nem hagytuk veszni, inkább két kis üveg ecetbe tuszkoltuk, így ízesítve azt. Ezek szintén lezárva figyelnek a polcon. Igen kíváncsi leszek majd az eredményre, állítólag nagyon finom aromát ad a salátáknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése